Nasza historia?

Nasza firma

Nasza firma, mimo iż prowadzi ją młody i kreatywny zespół, ma ogromne tradycje. W 1938 roku nasz pradziadek Antoni założył w Nowej Wsi piekarnię, którą prowadzimy do dzisiaj. Zaczął on wyprowadzać zakwas na chleb. Właśnie ten zakwas używamy do produkcji żuru. Jest on wyprowadzany nieprzerwanie od momentu, gdy pradziadek zamieszał pierwszą dzieżę zakwasu.
W młodym wieku Adam, jeden z braci Piskorków, znalazł starą recepturę Babci Kasi na kiszenie żuru. Wraz z zaangażowaniem braci i całej rodziny udało się odtworzyć go taki, jak kisiła babcia. Na początku miał to być tylko babciny żur sprzedawany w kilku sklepach naszej piekarni. Dziś, jest to uznany przez wielu kucharzy i konsumentów produkt, dostępny w wielu punktach w całej Polsce, a nawet w Niemczech, Wielkiej Brytanii, Kanadzie i Australii.

Nie sprzedajemy zwykłego produktu
– sprzedajemy nasze wspomnienia

ale przede wszystkim radość i satysfakcję jaka powstaje przy wytwarzaniu każdej butelki żuru.

Czym kierujemy się w naszej pracy?

Jakość

stawiamy przede wszystkim na jakość naszych produktów, bo uważamy, że to ona decyduje w głównej mierze o wyborze konsumenta danego produktu.

Dbałość o środowisko

Opakowania naszych produktów są wykonane z materiałów nadających się do przetworzenia, kartony pochodzą w większości z recyklingu, a nasze wyroby są transportowane wspólnie z innymi, aby samochody zawsze jeździły pełne.

Zdrowie

Zdrowie naszych klientów jest dla nas najważniejsze, dlatego do naszych produktów nie dodajemy żadnych sztucznych dodatków. Nie idziemy na skróty – do naszych produktów dodajemy wyłącznie świeży czosnek, a fermentacja trwa kilka dni.

Społeczna odpowiedzialność

Wspieramy liczne przedsięwzięcia lokalne (dożynki, szkolne festyny) oraz różne organizacje w okolicy.

to samo miejsce, ten sam smak

Piszą o nas

Nagrody

copyright © 2020 Piskorek Dystrybucja Sp. z o.o. Sp. K.