Pytania i odpowiedzi

Dla konsumentów

1. Czym różni się żur od barszczu białego?
Różnica polega przede wszystkim na rodzaju użytego zakwasu. Do żuru dodaje się zakwas żytni, zaś do barszczu białego zakwas pszenny. Stąd żur to zupa o wyrazistszym aromacie i smaku, barszcz biały zaś to zupa łagodniejsza i delikatniejsza w aromacie.
2. Co to jest zakwas?
Zakwas to mąka i woda, które zostały poddane fermentacji. Tworzą go głównie bakterie z rodzaju Lactobacillus oraz dzikie drożdże. Zakwas, który używamy do produkcji żuru jest produkowany w naszej Piekarni, która wyprowadza go nieprzerwanie od 1938 roku. Spożywanie produktów na zakwasie ma bardzo korzystny wpływ na nasze zdrowie.
3. Dlaczego sprzedajecie swoje produkty w plastiku?
Jest kilka czynników, które zadecydowały o sprzedaży naszych produktów w plastiku. Po pierwsze, cena – chcieliśmy, aby naszymi produktami mogła cieszyć się większa liczba klientów, gdyż cena produktu rozlewanego do szkła z racji drogiej butelki jest podwojona. Po drugie, logistyka – produkty w plastiku ważą mniej dzięki można ich załadować więcej na samochód – tym samym dbamy o środowisko, gdyż samochody jeżdżą rzadziej, ale z większą ilością towaru.
Butelki plastikowe są w 100% wytworzone z tworzywa, które może zostać poddane recyklingowi.
Według badań, produkty w butelkach plastikowych są bezpieczne dla zdrowia.
Oczywiście, dla bardziej wymagających klientów posiadamy w ofercie nasze produkty w szklanych butelkach.
4. Dlaczego Wasze produkty są warte swojej ceny i są droższe od konkurencji?
Do wytwarzania naszych wyrobów używamy najwyższej jakości surowców – polskiego czosnku i polskiej mąki, a także wzbogaconej wody Grandera. Fermentacja naszych produktów nie jest przyspieszona tylko trwa naturalnie – kilka dni.
5. Jak przygotować Wasze zupy?
Sposoby wykonania naszych produktów znajdują się na etykietach. Możesz także zajrzeć do sekcji „Przepisy”, gdzie nasz zaprzyjaźniony kucharz przygotował kilka propozycji na przygotowanie naszych produktów.
6. Jak długo po ugotowaniu można jeść żur?
Przy przechowywaniu ugotowanego żuru w lodówce można go spożywać przez 2-3 dni.
7. Jak przechowywać Wasze produkty?

Najlepiej w zacienionym, chłodnym miejscu.

8. Jakie właściwości zdrowotne mają Wasze produkty?
Nasze produkty, takie jak żury i barszcze są naturalnie fermentowanie i posiadają właściwości zdrowotne kiszonek – zawierają dużo witamin, mikro- i makroelementów oraz są zbawienne dla naszego układu pokarmowego, gdyż mikroorganizmy powstałe podczas fermentacji wspierają jego działanie i wzmacniają występującą tam mikroflorę. Więcej informacji o właściwościach prozdrowotnych naszych produktów znajdziesz w zakładce „Zdrowie”.
9. Czy można pić żur na surowo?
Oczywiście, wiele osób kupuje nasz żur i wypija go z butelki. Jest to bardzo zdrowe.
10. Ile osób może się najeść z posiłku sporządzonego z jednej butelki żuru?
Z jednego garnka po przygotowaniu naszej zupy talerzem żuru może spożyć posiłek ok. 7-8 osób

Dla klientów biznesowych

1. Jaki jest termin przydatności Waszych produktów?
Terminy przydatności są podane w sekcji „Produkty”, po kliknięciu w każdy produkt wyświetla się jego opis.
2. Jakie są rodzaje opakowania pojedynczego?
-Żur i Barszcz Biały – 480 ml plastik, 480 ml szkło, 3l plastik
-Barszcz Czerwony Kiszony – 500 ml szkło
-Żur i Barszcz Biały Bio – 480 ml szkło
-Chrzan – szklany słoiczek 230 g
-Sok z Kapusty Oryginalny – 480 ml szkło
Więcej szczegółów dotyczących opakowań pojedynczych, opakowań zbiorczych i logistyki jest dostępne w zakładce „Produkty”.
3. Dlaczego Wasz żur, a nie inny?
Nasz żur jest wytwarzany wyłącznie w naturalny sposób. Do żuru dodajemy unikalny zakwas, który wyprowadzamy w naszej rodzinnej piekarni od 1938 roku oraz świeży polski czosnek. Całość poddajemy procesowi kilkudniowej fermentacji.
4. Kto Was poleca?
Michał Bałazy, Anna Starmach, Rafał Orłowski, Remigiusz Rączka
5. Kto gotuje Wasze produkty (restauracje, hotele, znani kucharze)?
Hotel Gołębiewski Wisła, Restauracja Molo w Osieku, Karczma Ochodzita w Koniakowie, Hotel Relax w Kętach, Restauracja Rycerska w Kętach, Restauracja La Rossa w Oświęcimiu, Hotel Dąbrowski w Oświęcimiu, Hotel Imperiale w Oświęcimiu, Łysoń Hotel w Inwałdzie, Energylandia w Zatorze i wiele, wiele innych.
6. Jakie jest minimum logistyczne Waszych produktów?
1 paleta = 1176 butelek = 98 kartonów.
7. Jaki jest czas realizacji zamówienia?
Od momentu przyjęcia, zamówienie jest u klienta w ciągu 72 godzin w dni robocze przy zamówieniu do godziny 12:00.

copyright © 2020 Piskorek Dystrybucja Sp. z o.o. Sp. K.